gretas.nu

För dig som älskar friluftslivet

Senaste inlägg

Ficklampa, matsäck, Småland – Check!

Förra helgen var jag och Anna nere i Småland på en weekend. Tanken var att vi skulle ta oss till kvillen i Emån för att ta oss ut på den uppmärkta promenadstig som finns där. Småland är för mig mycket speciellt och det är en underbar upplevelse varje gång jag är här. Med oss i våra väskor hade vi matsäck, varsin ficklampa och ombyten. Enligt våra beräkningar skulle den rutt vi valt ta oss ett par tre timmar att genomföra.

Efter att ha kört igenom Fliseryd och upp mot Ruda så tog vi höger in på en av de små skogsvägarna. Efter ett par kilometer parkerade vi och begav oss ut i vildmarken. Emån dånade som ett rullande åskmoln, och vi stod länge och bara lyssnade och andades innan vi gick vidare ut i den småländska skogen. Ganska snart började det skymma och vi fick ta fram ficklamporna ur väskorna för att inte snava över alla rötter och stenar. (Ett tack till min dotter som försedde mig med denna lampa på min födelsedag. Starkt ljus och kompakt format, perfekt för en gammal skogsmulle som jag.)

Backkameran blev räddaren i nöden

Efter tre och en halvtimmes rutt (vi kan ha tappat bort oss en sväng), så kom vi tillsist tillbaka till bilen. Jag kände mig trött och kall, och jag skyller på det när jag var nära att backa in i ett träd inte en utan två gånger! En kan tycka att har man haft körkort i över 20 år så borde detta inte ske. Anna surnade till och undrade varför jag inte bara använde backkameran istället. Så det gjorde jag. Och tur var väl det, för jag vet faktiskt inte hur jag hade tagit mig ur den snäve lille plätten utan dess hjälp. Så tack och bock (återigen) till min dotter som gav mig denna backkamera i julklapp förra året. Ibland vet den yngre generationen bättre än oss gamlingar, men jag vill påstå att detta endast gäller ibland!