gretas.nu

För dig som älskar friluftslivet

Senaste inlägg

Hitta rätt LED-ramp, är det verkligen så enkelt?

Ljuset och mörkret, skuggorna som spelar med hjälp av dom båda, har alltid fascinerat mig. När jag således tog mitt körkort så stod det ganska snabbt klart för mig att mitt fokus inte låg på själva körandet, utan på hur bilen lös upp vägen på slingriga skogsvägar.

Efter att ha inhandlat min första egna bil (som var av sorten större då jag också använde den i för att komma fram i skog och mark under jaktsäsong), så utrustade jag den snabbt med en ordentlig LED-ramp. Och det säger ju sig själv att efter att har man köpt en bil så kanske man inte har alltför mycket pengar kvar på kontot. Jag ville ju faktiskt bättra på mitt dåliga halvljus men en konverteringssats var aldrig ett direkt val för mig då jag behövde ett mycket bättre ljus än så. Men jag tog min tid, gjorde en ordentligt research utan att stressa. Tillsist hittade jag en sida som gav mig precis all den info jag behövde för att kunna göra ett långsiktigt val när det kom till att inhandla den absolut bästa led rampen, utan att för den delen försätta mig själv i personlig konkurs.

Jag mätte upp fronten på min bil för att se vad för mått jag hade att röra mig med. Sedan gick jag metodiskt igenom hemsidan i lugn och ro. Webbsidan Bästaledrampen.se är väldigt informativ och lättläst så att det är väldigt lätt att hitta den information man är ute efter. Jag klickade tillsist hem en snygg och slimmad ljusramp, svart i färgen och med extremt kraftfulla dioder. Första gången jag körde bilen med rampen påslagen så fattade jag att jag mer eller mindre kört i mörker innan dess.

Denna fordonsbelysning borde vara standard hos alla bilproducenter. Men å andra sidan, vad skulle man då kunna uppgradera sig till? Jag har ju marknadens trots allt, bästa ledramp.