gretas.nu

För dig som älskar friluftslivet

Senaste inlägg

En lyckad flytt till Egensajt webbhotell

Jag ska vara helt ärlig. När jag startade den här bloggen så tog jag bara den första bästa leverantören av bloggar jag kunde hitta. Webbhotellet kändes inte krångligt men inte heller felfritt och jag hade ofta svårigheter med långsam uppladdning och drafts som inte sparades (en mardröm!). Under åren har jag såklart vant mig vid alla buggar som min förra leverantör hade, och det blev en del av min vardag att dubbelspara i Word-dokument och göra stickprover på min egen sida bara för att vara säker på att den faktiskt fungerade. Egensajt är inte bara ett billigt webbhotell utan också väldigt stabil utan något strul.

Nu när jag varit verksam under några år så kände jag att det var dags för en förändring. Det blev för stökigt, för mycket jobb, med den andra leverantören. Jag började få en hel del mejl från läsare som klagade på att bloggen låg nere och att de blev nekade åtkomst trots att mina texter inte var lösenordslåsta. Jag började därför göra lite efterforskningar på olika forum och såg att många framgångsrika bloggare tipsade om denna webhost som jag använder mig av nu. Sedan jag “flyttade hit” har jag haft exakt noll klagomål från läsare gällande att sidan legat nere, varit långsam eller att bilder inte visats som de ska.

Något annat som känns väldigt positivt med det här webbhotellet är att den faktiskt kostar mindre men presterar bättre. Jag kommer inte kamma hem storkovan på pengarna jag sparar i och med denna flytt, men många bäckar små som min mormor brukade säga.